TRAFICUL ȘI INFRASTRUCTURA

Timpul este cea mai importantă resursă!

Preţuieşte-o şi n-o irosi!

Timpul este cea mai importantă resursă din viaţa noastră. Este singura resursă care nu poate fi nici stocată, nici regenerată. Odată consumat, timpul nu se va mai ȋntoarce. Aşa că preţuieşte-l şi nu-l irosi! Ȋnvaţă să-ţi trăieşti viaţa, să te bucuri de familie, de prieteni, de natură, de muzică, de sport, de comunitatea ȋn care trăieşti.

Te-ai ȋntrebat vreodată cât timp pierzi ȋn fiecare zi ȋn traficul din Cluj-Napoca? Iţi spun eu: in medie cam 3 ore pe zi. Asta ȋnseamnă 1.095 de ore pe an, adică 45 de zile dintr-un an le pierzi ȋn trafic.

Ȋn calitate de candidat la funcţia de primar al municipiului Cluj-Napoca îţi propun ca ȋn schimbul votului din 27 septembrie 2020 să îţi ofer … TIMP. Îţi promit că vei avea mai mult timp să trăieşti, mai mult timp pentru tine, mai mult timp pe care să-l petreci cu familia, cu prietenii, mai mult timp pentru sport, pentru muzică, pentru ceea ce-ţi face plăcere sau te face fericit, pentru sufletul tău.

 

Cum voi realiza acest lucru? Foarte simplu.

Care este cauza blocajului zilnic a traficului din Cluj-Napoca? Majoritatea instituţiilor statului, locale sau guvernamentale, instituţiile justiţiei, spitalele, şcolile, etc. sunt aglomerate ȋn centrul municipiului, pe o suprafaţă de aproximativ 1 km pătrat. Pe de altă parte infrastructura rutieră a rămas ȋn mare parte cea din 1990, ȋn condiţiile ȋn care numărul autoturismelor a explodat iar puzderia de autorizaţii de construire acordate de Boc pentru imobilele noi nu a ţinut niciodată cont de acest aspect. Faptul că reabilitezi, refaci sau zugrăveşti nişte străzi nu rezolvă blocajul şi ambuteiajul din trafic, iar soluţia nu este cea găsită de Boc: ca toată lumea să meargă pe jos.

 

Problema blocajului din trafic va fi rezolvată printr-o acţiune concertată şi concentrată pe trei direcţii principale:

      1. Implementarea unei soluţii SmartTrafic, soluţie care utilizează o serie de echipamente şi senzori ce comunică ȋntre ele ȋn timp real şi care este de fapt o aplicaţie, de genul aplicaţiei Waze, ce asigură coordonarea tuturor semafoarelor şi intersecţiilor astfel ȋncât să se realizeze fluidizarea traficului şi reducerea timpului de aşteptare la semafoare.
      2. Realizarea unui inel de tip autostradă, tangenţială la intravilanul actual al municipiului, autostradă care să asigure deplasarea rapidă dintr-o parte ȋn alta a oraşului, prin partea periferică şi nu prin centrul superaglomerat. Acest inel va asigura totodată şi dezvoltarea rezidenţială şi extinderea intravilanului municipiului Cluj-Napoca pe termen lung.
      3. Realizarea unui centru administrativ nou, ȋntr-o zonă care să fie uşor accesibilă tuturor clujenilor, centru modern cu facilităţi de parcare pentru toată lumea şi unde să fie relocată activitatea tuturor instituţiilor publice aflate acum ȋn centrul istoric. Centru nou va avea şi zone pentru activităţi economice, financiar-bancare, etc. Odată cu relocarea activităţii instituţiilor publice, actualul centru va deveni un centru turistic, clădirile istorice ȋn care instituţiile ȋşi desfăşoară actulamente activitatea urmând a fi transformate ȋn muzee sau li se va da o destinaţie turistică.

 

Desigur că aceste proiecte necesită sume importante de bani. Venind din mediul antreprenorial m-am deprins ca atunci când vin cu un proiect să vin şi cu soluţiile de finanţare pentru implentarea lui. Spre deosebire de Boc care, bugetar fiind toată viaţa, ştie să cheltuiască banii primiţi ȋn majoritate din fonduri UE, eu ştiu să atrag sursele de finanţare pentru proiecte, nu din fonduri UE, ci ȋn mod suveran şi ȋn condiţiile stabilite de către noi şi nu impuse de alţii.

Cele trei direcţii prezentate nu se realizează peste noapte, dar trebuie demarate urgent pentru tu să ai ȋn fiecare zi posibilitatea să-ţi trăieşti viaţa şi să te bucuri de ea nu doar să exişti. Şi ca să se-ntâmple acest lucru avem nevoie de schimbare, iar schimbarea trebuie să ȋnceapă cu fiecare dintre noi.

16 ani cu Boc e de-ajuns! Ce nu a făcut ȋn aceşti 16 ani nu va face nici ȋn următorii 16!  Ȋnsă timpul trece! Şi nu se mai ȋntoarce!

 

Vrei mai mult timp? Preţuieşte-l şi nu-l irosi! Mergi la vot pe 27 septembrie!

 

Votează Naş Sorin-Valeriu pentru funcţia de primar al municipiului Cluj-Napoca

şi echipa de consilieri ai partidului FORŢA NAŢIONALĂ!

 

Noi şi facem ce promitem !

Dacă vrei cu adevărat, poţi!

 

NAŞ SORIN-VALERIU

Candidat la funcția de primar al municipiului Cluj-Napoca din partea partidului FORŢA NAŢIONALĂ